Αποχρώσεις του καφέ

Το καφέ είναι ένα σύνθετο χρώμα που παράγεται συνδυάζοντας κόκκινο, κίτρινο και μαύρο ή με ένα συνδυασμό του πορτοκαλί και μαύρου. Στο χρωματικό μοντέλο RGB, που χρησιμοποιείται για τη δημιουργία όλων των χρωμάτων στις οθόνες των υπολογιστών των τηλεοράσεων και κινητών συσκευών, το καφέ δημιουργείται με συνδυασμό κόκκινου (R) και πράσινου (G) φωτός σε διαφορετικές εντάσεις.

\r\n\r\n

Συμβαίνει συχνά τα ονόματα που δίνονται στις αποχρώσεις του καφέ, να μην είναι ακριβή και μερικές αποχρώσεις του καφέ, όπως π.χ. το μπεζ να αναφέρεται σε μία πολύ μεγάλη γκάμα χρωμάτων που συμπεριλαμβάνει και αποχρώσεις του κίτρινου και του κόκκινου.

\r\n\r\n

Τα καφέ χρώματα συχνά περιγράφονται ως καφέ ανοιχτά ή σκούρα, καφε-κόκκινα, καφε-κίτρινα ή καφε-γκρίζα.

\r\n\r\n

Για τις αποχρώσεις του καφέ δεν υπάρχουν στάνταρ ονόματα. Η ίδια απόχρωση του καφέ μπορεί να έχει διαφορετικά ονόματα σε διαφορετικές λίστες χρωμάτων, και μερικές φορές το ένα όνομα (όπως το μπεζ) μπορεί να αναφέρεται σε πολλά διαφορετικά χρώματα.

\r\n

Μαόνι

Το χρώμα μαόνι είναι ένα κοκκινωπό καφέ ή καστανοκόκκινο χρώμα που προέρχεται από το χρώμα του ξύλου μαόνι. Mahogany στα αγγλικά που χρησιμοποιείται και σαν ονομασία χρώματος με πρώτη αναφορά το 1737.