Πράσινο της Άνοιξης

Από colornames.gr Δημιουργήθηκε: Πέμπτη, Νοέμβριος 24, 2016 - 14:52 Ενημερώθηκε: Σάββατο, Δεκέμβριος 10, 2016 - 14:55
Άλλες Ονομασίες
Πράσινο Άνοιξη, Spring Green
Πράσινο της Άνοιξης, Spring Green

Το Πράσινο της Άνοιξης είναι ένα χρώμα που συμπεριλαμβάνεται στον χρωματικό κύκλο και βρίσκεται ακριβώς στη μέση ανάμεσα στο γαλάζιο (cyan) και στο πράσινο. Το Πράσινο της Άνοιξης είναι μία καθαρή απόχρωση σύμφωνα με τον χρωματικό κύκλο. Στο χρωματικό διάγραμμα CIE αντιστοιχεί σε οπτικό ερέθισμα 505 νανομέτρων στο ορατό φάσμα.

Στο σύστημα χρωμάτων HSV, που εκφράζεται ως χρωματικός κύκλος RGB, το Πράσινο της Άνοιξης έχει απόχρωση 150°. To Πράσινο της Άνοιξης επίσης αποτελεί ένα από τα τριτογενή χρώματα στον χρωματικό κύκλο RGB.

Το συμπληρωματικό χρώμα του Πράσινου της Άνοιξης είναι το ροζέ. Το Πράσινο της άνοιξης αποτελεί επίσης και ένα από τα χρώματα ιστού (web color).

Η πρώτη αναφορά του ονόματος ως Πράσινο της Άνοιξης στην αγγλική γλώσσα καταγράφεται το 1766.

Το Πράσινο της Άνοιξης έχει πολλές παραλλαγές που είναι τα εξής:

Mint cream, Honeydew, Aquamarine, Magic mint, Medium spring green, Cambridge blue, Caribbean green, Mountain meadow, Mint, Medium sea green, Πράσινο Ζούγκλας, Zomp, Persian green, Sea green
\r\nSea foam green, Teal, Πεύκο, Skobeloff, Viridian, Dark spring green

 

Εκκρεμεί μετάφραση και παραπομπή στις παραλλαγές

 

Εκκρεμεί παραπομπή προς: Το συμπληρωματικό χρώμα, χρώματα ιστού, ροζέ, χρωματικό κύκλο, γαλάζιο (cyan), χρωματικό διάγραμμα CIE, ορατό φάσμα, σύστημα χρωμάτων HSV, τριτογενή χρώματα